پسته خنجری دامغان چقدر در بازار قیمت گذاری می شود؟
پسته خنجری دامغان و پسته تازه عباسعلی دامغان را چگونه می توان بدون واسطه تهیه کرد؟
پسته خنجری دامغان چه مشخصاتی دارد؟ چگونه می توان پسته خنجری دامغان را با کمترین قیمت و به صورت مستقیم و از کجا تهیه کرد؟
در چه نقاطی از ایران چه پسته هایی کشت می شود؟
در اقساء نقاط مختلف ایران ، پسته های مختلفی کشت می شود ، یعنی در هر نقطه ی ایران
یک نوع پسته بهتر از سایر انواع پسته ها جواب می دهد .
برای مثال ، در استان کرمان پسته احمدآقایی و پسته ی فندقی بهتر جواب می دهد یا
در استان خراسان رضوی ، شهرستان فیض آباد و مه ولات پسته ی بادامی بسیار جوابگو است
و در شهرستان بردسکن که از همان توابع خراسان رضوی به حساب می آید پسته فندقی
خیلی بهتر از سایر پسته ها به عمل می آید.
از همین رو در شهر دامغان یک نوع پسته بهتر از سایر پسته ها رشد می کند که معروف به پسته خنجری دامغان است.
پسته ی خنجری به عنوان معرف پسته ی شهر دامغان
چرا پسته شور زعفرانی گلستان به پسته ی خنجری شناخته شده است؟
در شهر دامغان پسته های دیگری هم کشت می شود ، مثل پسته ی فندقی که
در آنجا کشت می شود ولی به دلیل شرایط آب و هوایی و از لحاظ
شرایط دمایی پسته ی خنجری بهتر و بیشتر نسبت بهسایر پسته ها جواب می دهد.
پسته ی خنجری یک نوع پسته ی کشیده است مثل پسته ی احمدآقایی ،
پسته اکبری و پسته ی بادامی و سایر پسته های کشیده.
مغز پسته خنجری دامغان در صورت سبز بودن برای خلال کردن درشیرینی پزی ها و بستنی ها استفاده میشود.
مشخصات پسته خنجری دامغان از لحاظ ظاهری
پسته خنجری دامغان همان طور که از اسمش پیداست مانند یک خنجر دارای قوسی کشیده در یک طرف آن.
این پسته از لحاظ ظاهری همانند پسته ی بادامی و پسته احمدآقایی است چونکه پسته بادامی
و پسته احمدآقایی نیز هر دو کشیده اند که ممکن است شما را در تشخیص آن کمی دچار اشتباه کند
به همین دلیل در زیر سه نوع پسته احمدآقایی، بادامی و پسته خنجری دامغان را با هم مقایسه می کنیم :
از لحاظ شکل فیزیکی
پسته احمدآقایی پسته ای کشیده است که دارای کمی قوس در یک سمت و قسمت بالایی آن یا همان نوک آن گرد است.
پسته ی بادامی پسته ای است کشیده و صاف و بدون هیچ قوسی که قسمت بالایی آن یعنی همان نوک آن تیز میباشد.
پسته خنجری دامغان پسته ای کشیده است و دارای قوسی بیشتر(نسیت به پسته احمدآقایی)در یک سمت
و نوک آن مانند پسته بادامی تیز وبالای آن دارای نوک کوتاه و دارای پوستی سخت است.
از لحاظ رنگ
پسته احمدآقایی از لحاظ رنگ پوست، دارای رنگی سفید استخوانی و رنگ پسته ی بادامی سفید است
که از پسته ی احمدآقایی کمی تیره تر و از پسته ی خنجری مقداری روشن تر است
ولی پسته خنجری دامغان دارای رنگی کدر و تیره است.
گرم وزن مغز پسته خنجری
پسته خنجری از لحاظ گرم وزن مغز نسبت به سایر پسته ها اعم از پسته دهن بست و خندان ، سنگین تر است که همین بالا بودن وزن مغز ، تیره بودن رنگ آن که یک عیب محسوب میشود را از بین می برد و باعث محبوبیت این پسته در بین مصرف کنندگان به خصوص تاجران شده است.
گلدهی و محصول پسته خنجری دامغان
پسته ی خنجری دامغان جزء پسته هایی است که دیرتر نسبت به سایر پسته ها گل آن تشکیل می شود ، تقریبا 20 فروردین زمان شروع گلدهی آن است و طول عمر گل آن تقریبا 9 روز است و نکته جالبتر آن ،این است که این نوع پسته جزء پسته های زودرس نسبت به سایر ارقام پسته است یعنی شروع رشد مغز این پسته از 10 خرداد تا اوایل مرداد که در واقع زمان رسیدن این نوع پسته است..
پسته خنجری دامغان چه سهمی از بازار ایران را در اختیار خود قرار داده است؟
این پسته به تک بودن در نوع خود و از طرفی چون فقط از لحاظ منطقه ای در دامغان کشت می شود ، نسبت به سایر پسته های دیگر (مثل پسته ی فندقی و بادامی که سطح زیادی ازپسته ایران را تحت پوشش قرار داده است) از لحاظ کمیت و مقدار نسبت به سایر پسته ها کمتر است..
طعم بی نظیر و خوش مزه ی این پسته باعث شده که در بین مصرف کنندگان جایگاه ویژه ای داشته باشد و ازسمت دیگر به لحاظ بالا بودن گرم مغز، این بار در بین تاجران جایگاه ویژه نیز دارد.
مغز پسته ی خنجری دامغان
به دلیل رنگ تیره ی پوست استخوانی و سخت آن و رنگ سبز فسفری مغز و از سوی دیگر گرم بالای مغز آن ، مصرف آن در دورهمی ها و مهمانی ها جلوه ی مورد پسندی ندارد به همین دلیل در بیشتر مواقع از مغز آن استفاده می شود زیرا همان طور که ذکر شد مغز آن سبز و گاهی اوقات کشیده است که مناسب برای خلال کردن و پودر کردن می باشد.
شرکت بازرگانی امین پسته
ارائه دهده ی انواع پسته و مغز پسته اعم از پسته خنجری دامغانی ، پسته بادامی ، پسته فندقی ، پسته احمدآقایی ، پسته اکبری ، پسته کله قوچی و . . . به صورت مستقیم و بدون واسطه از سایر مناطق پسته خیز ایران
برای اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.